jueves, 10 de diciembre de 2009

La conselleria de Justícia, en bancarrota

Josep Antoni Bomboí Arias
El temps passa i el departament que dirigeix la consellera de Justícia es trova en un estat de paràlisi i inacció sense precedents. La manca de recursos humans i materials deixa mossa en el funcionament dels jutjats i tribunals que tenen que desempenyorar la seua funció, en moltes ocasions, en unes condicions vertaderament deplorables.
Por si fora poc, als problemes de gestió se li afegeix la manca de coordinació i enteniment amb el Ministeri de Justícia. Aquest últim, davant la situació de crisi econòmica i donat el considerable augment de conflictes a l´ordre laboral, va decidir augmentar el seu pressupost i nomenar magistrats de reforç per als jutjats socials, mentre que la Conselleria, competent en matèria de personal, no augmenta el nombre d´efectius, i per tant, la mesura destinada a agilitzar els conflictes laborals no acomplirà el seu objectiu per quant, celebrats els judicis, quedaran pendents d´execució per una qüestió de manca de personal.
Administració deficient, escàs pressupost, obres paralitzades, deutes milionàries a proveïdors i professionals, protestes dels treballadors, és la realitat incontestable en la que està sumida una Conselleria que no sap, o no és capaç, d´encarar els problemes que se li plantegen. La Consellera, ocupada pot ser en altres tasques de govern, delega les seues funcions en el seu actual equip responsable, hereu del seu antecessor en el càrrec Fernando de Rosa. Un equip que està a punt de ser aclamat com el pitjor gestor de aquesta administració des de que en 1997 foren assumides per la Generalitat les competències en matèria de justícia.
Responsable del sector de Justícia del secretariat nacional de Intersindical Valenciana.
Funete: www.levante-emv.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario